Zo werkt het Arboadviespunt

Het gezicht van het Arboadviespunt Zoetwaren is Erna Bak. Na jarenlange ervaring bij de werknemersvereniging werkt zij nu voor werkgeversvereniging VBZ. Zij coördineert namens sociale partners in de zoetwarenindustrie – dus namens werkgevers én werknemers – het Arboadviespunt voor de branche.

Erna is verantwoordelijk voor de bereikbaarheid en het functioneren van het Arboadviespunt. Zij is ook degene die in eerste instantie de vragen beantwoordt die worden gesteld. Ze streeft ernaar binnen drie werkdagen te reageren op een vraag.
 
Informatie
Vaak hebben werkgevers en werknemers dezelfde vragen over arbo. Daarom biedt het Arboadviespunt op deze website informatie over arbobeleid in de branche en wetten en regels op arbogebied. Deze informatie is kort en bondig, zodat de bezoeker van de site snel vindt wat hij zoekt. Soms verwijst het Arboadviespunt ook via een link door naar betrouwbare sites waar verdere informatie te vinden is.
 
Hulpmiddelen
Deze site biedt ook veel waardevolle en praktische instrumenten voor bedrijven in de zoetwarenindustrie. Deze instrumenten zijn voor de branche ontwikkeld in het kader van de arboconvenanten. Ze bieden bedrijven en werknemers praktische handvatten om met veelvoorkomende arboproblemen om te gaan.
 
Contactgegevens
Heeft een werkgever of werknemer vragen die op deze website niet beantwoord worden? Dan kan hij zich wenden tot Erna Bak van het Arboadviespunt. Erna’s werkplek is bij VBZ in Den Haag en zij is bereikbaar via het contactformulier of telefoonnummer 070-355 47 00.