RI&E voor de zoetwarenbranche

De zoetwarenbranche heeft voor het maken van de RI&E een digitaal instrument ontwikkeld in een arbomanagement systeem; het AMS. Dit RI&E instrument is door sociale partners in de zoetwarenindustrie samen ontwikkeld; werkgevers- en werknemersorganisaties. Het AMS biedt de mogelijkheid om naar behoefte modules aan en uit te zetten. Ook kunnen er RI&E’s gemaakt worden voor verschillende afdelingen.

Om gebruik te kunnen maken van dit instrument kunt u een account aanvragen bij VBZ. Alleen bedrijven die behoren tot de Zoetwarensector krijgen toegang. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Met een account kunt u uw eigen RI&E opstellen en ook alle activiteiten beheren die nodig zijn voor veilig en gezond werken.

Wanneer er veranderingen in wetgeving of in de stand van wetenschap en techniek aan de orde zijn, dan dient het RI&E-instrument weer bijgesteld te worden. In ieder geval zullen sociale partners iedere 3 jaar met elkaar vaststellen of het instrument bijstelling behoeft. Aanpassingen aan het instrument zullen via het instrument aan u worden gecommuniceerd.

Uiteraard is aan dit instrument alle denkbare zorg besteed. De activiteiten in de bedrijven in de sector zijn zeer uiteenlopend. Het kan voorkomen dat niet alle risico’s worden gedekt die in uw bedrijf aan de orde zijn. Wanneer u zaken tegenkomt die in het instrument niet voldoende aan de orde komen schakel dan een deskundige/arbodienst in om daar nadere invulling aan te geven. U blijft zelf verantwoordelijk voor de volledigheid van uw RI&E. De auteurs en instanties die deze RI&E beschikbaar stellen kunnen niet aansprakelijk gehouden worden voor schade die voortvloeit uit het gebruik van dit instrument. Voor meer informatie, zie de pagina’s met extra uitleg in het menu aan de linkerkant op deze pagina of maak gebruik van de links naar documenten aan de rechterkant op de pagina.

U kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. U komt dan in uw eigen beschermde omgeving. Het internetadres waar u inlogt luidt: https://www.ams08.nl/portal Let op: Zonder inlogaccount kunt u niet inloggen in het AMS-systeem. Om een inlogaccount te krijgen, kunt u contact opnemen met Erna Bak; erna@vbz.nl of 070-3554700.