Hoe ga je te werk met de Compacte RI&E?

Gebruik de vragenlijst Compacte RI&E in het RI&E systeem AMS. Als je hier nog geen inlog voor hebt, vraag deze dan aan bij VBZ. Dat kun je hier doen. Hoe je dit systeem gebruikt, lees je hier.

 1. Gebruik de vragenlijst compacte RI&E in het RI&E systeem AMS. 
   
 2. Beantwoord de vragen in hoofdstukken 1 t/m 6 in het AMS systeem.
   
 3. Voer voor de 6 verplichte thema's gesprekken met de DOE- en Medewerkerskaarten. Het gesprek duurt per thema ca. 15 minuten. Er zijn 6 verplichte thema’s. Je kunt ook meerdere thema’s achter elkaar plannen. Bekijk eerst de instructie ‘Het gebruiken van de DOE-kaart en de Medewerkerskaart’, voordat je in gesprek gaat.
   
 4. Vul hoofdstukken 1 t/m 6 in het AMS systeem aan met de resultaten van de thema-gesprekken (DOE kaart).
     
  Onderdeel A en B zijn nu gedaan, hiermee is het praktische stuk van de RI&E ingevuld. De verbeteracties die in het AMS zijn gezet, kunnen nu verder worden gepland en uitgevoerd (Plan van Aanpak).
      
 5. Werk de acties uit die in het Plan van Aanpak staan.
   
 6. Het invullen van hoofdstuk 7 in het AMS systeem, is de laatste fase: gericht op arbobeleid en borging.
   
 7. Wanneer alle vragen zijn ingevuld, vraag dan de Arbodienst of een gecertificeerde deskundige om de RI&E te toetsen. NB. Als het bedrijf maximaal 25 medewerkers in dienst heeft en gebruik maakt van deze Compacte RI&E van de Zoetwarenindustrie, dan is toetsing niet verplicht.
   
 8. Blijf de RI&E onderhouden: als maatregelen zijn getroffen / acties zijn uitgevoerd, werk die dan bij in het AMS. Mochten in het bedrijf belangrijke veranderingen plaatsvinden, verwerk deze dan ook in de RI&E.

 

Wilt u meer informatie over de Compacte RI&E Zoetwaren? Neem dan contact op met Erna Bak (specialist Arbeidsomstandigheden en Veiligheid); erna@vbz.nl of 070-3554700.