Voordelen van goed arbobeleid

Een goed arbobeleid voeren is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook voordelig voor werkgever én werknemers. Een goed arbobeleid helpt de werkgever de verzuimkosten te beperken. En veilig en gezond werken scheelt werknemers veel persoonlijk leed door ongevallen en ziekte. Iedereen profiteert dus van goede arbeidsomstandigheden.

Het doel van arbobeleid is te zorgen dat werknemers veilig en gezond kunnen werken. Dat leidt tot minder gevaarlijke en ongezonde werksituaties en daardoor tot minder ongevallen en gezondheidsschade. Dit betekent voor de werkgever dat hij met minder verzuim te maken krijgt en dus met minder verzuimkosten. Met een goed arbobeleid kan de werkgever zowel werknemers als zichzelf veel persoonlijk en financieel leed besparen.
 
Positieve effecten
Een goed arbobeleid kan negatieve gevolgen van het werk voorkomen. Daarnaast heeft het positieve effecten. Als werknemers veilig en gezond hun werk kunnen doen, hebben ze vaak meer plezier in dat werk, wat erg motiverend is. Ook werkgevers plukken daar de vruchten van, want daardoor stijgt de productiviteit van medewerkers en de kwaliteit van hun werk. Daarnaast dragen veiligheid en gezondheid bij aan een positief imago van bedrijven. Zo maken goede arbeidsomstandigheden het werken in de zoetwarenindustrie aantrekkelijk voor medewerkers. Daardoor is het verloop beperkt, en wordt het gemakkelijker om nieuwe medewerkers te werven.
 
Voordelen voor iedereen
Een goed arbobeleid heeft dus voordelen voor iedereen die bij een bedrijf betrokken is: de werkgever of directie, de medewerkers en zelfs de klanten. Arbobeleid kan verschillende gevolgen hebben voor de gezondheid van de werknemers maar ook voor het bedrijfsimago.